sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Materiale de constructie eco

Intr-un secol in care ideile „verzi”sunt la mare cautare,
industria de constructii aduce ceva inovator pana si in acest domeniu.
Cu siguranta preocuparile pentru sanatate sunt o realitate destul de importanta pentru fiecare dintre noi si de aceea specialistii incerca sa puna in aplicare cat mai multe solutii eco in toate domeniile de interes.
Chiar daca ne este destul de greu sa credem, canepa face parte din categoria materialelor de constructii pe cat de „verzi”, pe atat de inovative. Tinandu-se cont de capacitatile sale terapeutice, dar si de importanta sa economica, canepa este destul de cautata pana si in acest domeniu.
In combinatie cu varul, canepa devine un bun izolator pentru constructii. In acest fel au fost produse deja role de materiale izolante pentru peretii interiori sau exteriori, dar si pentru pardoseli, avand acest continut. Capacitatea sa de izolare este destul de mare, modalitatea de prelucrare fiind destul de usoara.
De asemenea, in Marea Britanie canepa in combinatie cu varul este folosita deja la producerea de boltari, caramizi sau placi izolatoare. Astfel, capacitatile sale terapeutice, dar si proprietatile sale izolante vor determina in scurt timp cresterea productiei de canepa in lume.
Tencuielile din argila sunt alte solutii eco in domeniul constructiilor. Chiar daca astazi i-am cam uitat proprietatile, lutul este de departe pe langa cel mai vechi material de constructie, pe atat de important. Proprietatile sale, dar si durabilitatea in timp au determinat crearea de astfel de tencuieli pe baza de argila. De asemenea, odata aplicata tencuiala are rolul de a elimina mirosurile neplacute din locuinta si de a regla umiditatea, putand scapa astfel de mucegai sau igrasie

Cimpoesu Andreea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu